Rädslan för att bli trött

Till dig som är rädd för just det, att bli trött.

Att vara rädd för att bli trött är nog mer vanligt än man tror. Jag kan själv känna en rädsla för vad som kan hända om man blir för trött.

Hur kommer jag att må?

Hur kommer jag att känna i kroppen?

Vad händer som följd till det?

Kommer det att skapa ångest?

Kommer det få mig att spy?? Usch det värsta jag vet är att spy.

Att se CrossFit, att se bilder på blodiga händer, eller människor som ser helt färdiga ut är inte sanningen. Du kanske följer en tokig ”adrenalinjunkie” som älskar att må lite halvdåligt och tycker att man inte får ut något annars? Men om det är inte du, är det helt okej.

Att bli riktigt trött och inte veta sin kapacitet är såklart läskigt men att utmana sig själv stegvis och lära känna sin kapacitet på vägen är också en väg att gå. Att vara trygg med att andras sätt att göra saker på inte kanske är ens egna sätt. Det viktiga i den här storyn är att rädslan för att bli trött inte får hindra en från att röra på sig, för tyvärr är vi skapta för rörelse och förr eller senare så kommer kroppen att kräva det. Muskelmassa är det som håller oss friska och gör att kroppen håller när vi åldras.

Så var inte rädd för att bli trött, var kanske mer rädd för att aldrig utmana tröttheten eller kroppen. För det är tyvärr värre. När du blir bekväm i det obekväma kommer det vara som att det obekväma aldrig funnits. Och då kommer nästa utmaning att utmana en ny nivå. Men en nivå i taget och i början är kanske utmaningen att komma, ta på sig skorna, sätta sig i bilen, kolla på ett pass, vara i lokalen? Jag tror på 1% i taget.

Vi finns för att vi vill hjälpa människor att röra på sig, vi vill göra det kul, varierande och utmanande men aldrig förbi dina gränser.

All kärlek

Amanda

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out